IAAF Athletics - Osaka 2007

Slučaj je naletel tako, da se je popotovanje po Japonski izteklo v prid velikim dogodkom. Eden izmed njih je seveda tudi svetovno prvenstvo v atletiki - Osaka 2007. Včeraj smo šli navijat za naše male Slovenčke, ki pa po rezultatih sodeč sploh niso “mali”. Glede na našo majhnost (2 mio) smo več kot vrhunski špotniki in se v skupnem seštevku uvrščamo med prvih 15 držav od 205 sodelujočih!

Joost iz Belgije se je žrtvoval in zjutraj zgodaj vstal (7 am), da je dobil še pravočasno vstopnice za večerni dogodek. Glede na študentski žep smo seveda posegli po tistih najcenejših (arena C), pa še te so bile 5000 YEN/ osebo. Le te so bile zvečer, tako kot vsak dan, razprodane :).

Naša Marija Šestak se je odlično odrezala in dosegla 5. mesto na svetu v kategoriji troskok (14.72 m). Sonji Roman se nažalost ni uspelo uvstiti v finale (1500m), tempo v drugi skupini je bil res hud. Dosegla pa je najboljši rezultat v sezoni za SLO. (4:08.60 ). Čestitke obema in vsem našim atletom. Za nameček pa še nekaj mojih fotografij.

Marija Šestak    Marija Šestak    Marija Šestak v skoku

Marija Šestak    Slovenska atletska delegacija    Slovenska atletska delegacija - in slovenski navijaški dodatek

Leave a Reply