Archive for avgust, 2007

Nikko in njegove lepote

nedelja, avgust 26th, 2007

Prva destinacija po Tokyu je bila Nikko. Slednji je postregel z lepo naravo in zanimivimi svetišči in templji. Nikko se nahaja pribljižno 140 km severno od prestolnice Japonske. Poznan je tudi po čudovitem jezeru in največjimi slapovi na Japonskem. Preživeti dan na 1400 metrih nadmorke višine po vlažnem in vročem Tokyu je bilo zame pravi balzam in nabiranje novih moči za nadaljne popotovanje. Temperatura se tukaj ne dvigne nad 28 °C, pravtako pa je prijazna človeku tudi stopnja vlažnosti. Jutri zjutraj jo odrinem proti Naganu s hitrim vlakom (Shinkansen).

V nadaljevanju pa nekaj lepot vasice Nikko.

Železniška postaja Nikko and me    Nikko    Kačji pastir pozira

Kegon slapovi - čudovito    Opice sredi naravnega parka    3 - ujel sem jih mimogrede :)

Olympusove fotografske “bazooke”

torek, avgust 21st, 2007

Danes sem imel priložnost se poigrati z njimi in narediti nekaj posnetkov. Gre za pregrešno drage ZUIKO objektive (made by Olympus Japan). Res so dobri, ampak hudič ko stanejo preveč. Če govorim v starih SIT-ih, nekateri kr pošteno prebijejo milijonček in pol:).

Sej ko imaš priložnost nekaj stestirat, potem res ne veš kaj bi slikal oz. ne najdeš motiva, ki bi te zadovoljiv. Ampak kljub temu prilagam nekaj fotk, ki so nastale v pisarni.

Četica OLYMPUS ZUIKO objektivov na testu    ZUIKO digital 35-100mm 1:2

Fotografija narejena z objektivom “FishEye” ZUIKO digital 7 - 14mm 1:4.0    Za slednjo pa je poskrbel ZUIKO ED 50 mm 1:2.0 Makro

Ekstaza - Summer Sonic Tokyo

četrtek, avgust 16th, 2007

Ne morem mimo tega, da ne bi malce pokomentiral podoživljanje festivala Summer Sonic - Tokyo 2007. Zadeva je bila več kot na nivoju. 7 odrov z odličnim ozvočenjem (Audio Technica  - generalni sound pokrovitelj) in hudim lightom. Če si predstavljate da samo na enem odru skrbi za luči okoli 10 ljudi in cca 10 tonskih tehnikov, potem je zadeva res špilala po japonsko.

Na samem štartu pred vhodom so nas opremili z zapestnicami in programskim listom ter dodatkom. Dodatek je bil 10 brezplačnih downloadov na “itunes”.
Strogo prepovedano slikanje in snemanje dogodka, hmmm. Jaz pa s torbo, v njej pa 4 hudi objektivi (hvala Olymposu za posojo) in 2 digitalca. Ampak je šlo skozi.

Včasih tudi izgovor da si foto reporter za Slovenijo pali :). Fotogalerija festivala je v pripravi … Tokrat moj najboljši prijatelj za cca 2400€ se je res odlično izkazal.

Za koncertne navdušence pa nekaj fotk, celotna galerija pa na http://japan.miransmid.com (znotraj šestega (6) tedna)

Pred vhodom na prizorišče    Blue Man Group    Hinder

Cyndi Lauper    Kasabian - marine stage    Kasabian

Pet Shop Boys    Pet Shop Boys    Oprema, ki je poskrbela za te fotografije