Archive for julij, 2007

Summer Sonic 2007 - Tokyo

torek, julij 24th, 2007

Festival, ki se zgodi vsako leto pod imenom “Summer Sonic” bo letos postregel s pestrim izborom zelo znanih imen svetovne glasbene scene. Pa sem si rekel,… če sem že v Tokyu si moram to zadevo pod nujno ogledat.
V 2 dneh se na, pazi zdaj to, na sedmih (7) odrih zvrsti kar več kot 100 nastopajočih bandov, skupin, DJ-ev….. muzičarjev pač:).  Res je, da vstopnico za 1 dan kar pošteno zasolijo, tj. 15.000Y, če preračunamo v evre cca 100€. Ampak se splača. V 24 urah ti špilajo bandi kot so Back Eyed Pease, Offspring, Avril Lavigne, Pet Shop Boys, Arctic Monkeys,… in drugi.  Morem priznat da je bila borba za vstopnice velika, saj je bil koncert že praktično razprodan. Tu pa so nam priskočili na pomoč japonski kolegi in zvrtali še zadnje linke na spletu, kjer jih je bilo moč naročiti. 
Zanimanje je celo tako veliko, da jim je cena na črnem trgu zrasla že na150€ in navzgor. Me prav zanima kakšna bo cena nekaj dni pred koncertom ?

Pa še link uradne strani koncerta ter line up Tokyo

lineup.jpg  Ticket

Fotografska mrcina “Nikon D200″

nedelja, julij 22nd, 2007

Ta vikend mi je delal družbo Nikon D200,… Sedaj bo padlo vprašanje pa od kod spet nov fotoaparat:) - Spet ena pohvala na račun podjetja Olympus, ki mi je zaupal da malce potestiram konkurenco. Ker je pri designu vsaka malenkost pomembna imamo pač vse modele Nikona, Canona, Panasonica, Konice, Minolte, Sonya itd,… da lahko primerjamo prednosti in slaboste tega in onega modela. Za ta vikend sem si izbral model Nikon D200. Najprej morem povedat da načeloma Olympus v tem razredu nima konkurenčnega modela,… Vem sicer kaj pride ven letos in drugo leto in čez nekaj let pri Olymposu, ampak vam nažalost teh informacij ne smem izdati, ker so pač poslovna skrivnost podjetja.

D200 je res hudo dober model, sploh za tako ceno ponuja kar naveč kar je možno dobiti od kvalitete fotografije in izdelave ohišja, malenkosti ki so me motile jih je zanemarljivo malo.

Oglejte si nekaj fotografij ki sem jih napravil s tem modelom v galeriji tretjega tedna in presodite sami.
Za nameček pa še pogled na mrcino, ki kar vabi k uporabi:)

Nikon D200   Nikon D200

Skoz ga malo “šejka” ali trese

sreda, julij 18th, 2007

Po dobrih dveh tednih se človek že kar privadi na šejkanje zemlje. Od kar sem na Japonskem sem na lastni koži občutil že 3 potrese. Še dobro, da so bili epicentri daleč vstran od mesta Tokyo. Če ste mogoče spremljali novice je bilo videt kar nekaj zanimivih prizorov, kako se železniški tiri, mostovi in zgradbe premikajo tudi za več kot 1 meter! Po pogovoru s sodelavci je to nekaj čisto normalnega,… Pravijo, da “teh tašibkih” sploh ne čutijo. V svojem življenju pa so jih čutili že več kakor 100:).

Lepo nas tudi informirajo kje, kdaj in kakšno intenziteto je imel potres. Edina škoda je, da ga zaenkrat še ni strokovnjaka, ki bi znal napovedati kdaj in kje s kakšno močjo bo naslednji.

 Za nameček pa še fotki zadnji dveh “šejkov”.

 Potres dopoldan  Potres zvečer

Spletni b(r)log

sobota, julij 14th, 2007

Spletni b(r)logec ali lepše spletni dnevnik je zaživel v vsej svoji lepoti. Po nekaj minutnem prebiranju spleta kaj izbrati sem se odločil za wordpress, ki ponuja skoraj vse kar se ti poželi. Tu in tam še manjkajo kakšni popravki in dodatki, ker se še malo lovim in iščem kje je kakšna funkcija, ampak važno je da smo online. Če dobro premislim je to prav odlična in elegantna rešitev, namreč napišeš enkrat dodaš fotko ali dve in vsi so veseli, da jim ponudiš kos tvojih dogajanj. Hehe, konec dolgih in ponavljajočih se mailov.

V naslednjem postu navžem tudi kakšno fotko.