Praznični domači prijatelj by Anita

december 31st, 2008

Minilo je kar nekaj mesecev od zadnjega prispevka na blogu. Bližajoče se novo leto pa je kot nalašč, da si v sebi zaželimo spremembe ali novosti in si kot že ničkolikokrat rečemo: od novega leta dalje pa res spremenim to in ono in si obljubim, da bom odslej pogosteje objavljal prispevke :).

Tokrat jo je zakuhala (čisto dobesedno) moja boljša polovica. Skupaj z njeno taščo (my mum) so se podale v peko prazničnega domačega prijatelja. Potek vsega pa je zabeležila digitalna kamera Olympus.

Narezano suho sadje
Narezano suho sadje

dp041.jpg
  dp101.jpg  

V posodi stepemo jajca, jim dodamo mleti sladkor in presejano moko. Seveda pa ne smemo pozabiti na polovico vrečke pecilnega praška in 30 dag narezanega kandiranega suhega sadja.

Pečemo na 180°C Razrežemo na rezine

Oblikujemo v hlebčke in pečemo pol ure na 180°C. Še tople hlebčke razrežemo na rezine in počakamo, da se rezine ohladijo.

dp13.jpg
Sladek domači prijatelj

Anitka Recept

Avtorica recepture in kuharski pripomoček.

Triglav 6.

julij 29th, 2008

Pred nekaj meseci je padla ideja, da popeljem druščino ŠKMŠ na vrh našega največjega “očaka” z imenom Triglav. 2864m se mogoče sliši malo, ampak vseeno za nekatere dovolj veliko da ostane “musklfiber” še dan ali dva po tem ko z gore sestopiš. Četica 9 prijavljenih, od tega 6 tisith, ki so bili deležni na vrhu štrika in priznanja da so posali pravi Slovenci/ke. Jah tisti, ki še niste bili na vrhu, nažalost baje niste pravi Slovenci. Kdo si je to izmislis ne vem, res pa je da sem ta rek slišal že iz mnogih ust.

Triglav v megli
Triglav odet v meglo - pogled iz doline Vrat

Delegacija ŠKMŠ
Udeleženci odprave - pred štartom :)

Sara Zupanc
Sara Zupanc - edina udeleženka nežnejšega spola

Mladi kozorog
Mladi kozorog - pogled kot na zeleni steklenički

Triglav s Kredarice
Pogled na Triglav s Kredarice

Aljažev stolp in osvojen vrh - 2864m
Osvojen vrh ob Aljaževem stolpu - 2864m

Relax
Sprostitev ob smaragdni Bistrici - v dolini Vrat

Več fotografij pa v spletni galeriji na naslovu:
http://triglav2008.miransmid.com

1. RD

julij 14th, 2008

Heh, točno danes mineva eno leto od prvega zapisa na tem spletnem mestu. Obreš se okoli in že si za eno leto starejši. Srčno upam da v prihodje napišem kakšen prispevek ali dva več ter pokomentiram dogajanje na to ali drugo temo. Vse najboljše in še na mnoga leta :).

 Tvoj ustvarjalec Mirči

Škisov tržjak ‘08

maj 19th, 2008

Letos po dolgem času ni deževalo, ampak nas je grel pomladanski sonček, ki ni skoparil s temperaturo. Prizorišče Ilirija se je že čez dan napolnilo tako kot že dolgo ne. Še en dokaz več da študentski klubi v Sloveniji delajo s polno aktivnostjo in si želijo še več tovrstnih dogodkov. 55 registriranih študentskih klubov se je tako predstavilo z raznimi kulinaričnimi specialitetami, ki so značilne za posamezni kraj od koder prihajajo. Tako je bilo moč poskusiti vse od prekmurske gibanice, šentjurskih jajc (tudi letos smo jih spekli 250, ki so mimogrede pošle prej kot v 2 urah!!!), pa do vrhunsko goriško-vipavske rdeče kapljice.

Trije odri raznolike glasbe je bila le še pika na i za doživitev kulturno-zabavnega popoldneva, ki se je zaključil v poznih jutranjih urah. Za presenečenje večera je poskrbela skupina Destroj, v samem napovedniku pa je bilo moč slišati preverjeno kvaliteto kot so Big Foot Mama, Elvis Jackson, Orleki ter Zmelkoow.
Nekaj foto utrinkov, več pa v celotni galeriji. Klik!

ŠKMŠ team in superman Moyuta
ŠKMŠ team - le del njega

trznica02.jpg

trznica03.jpg

Nekatere omagajo kaj kmalu :)

Destroj in huda light scena
Destroj in huda light scena

DJ stage
DJ stage

Klik do galerije fotk!

 

Pop Design Maraton + Bruc ‘08

marec 31st, 2008

Štajerci so zakon! …so zapisali na uradni spletni strani Pop Design banda. Še en dokaz več, da ga znamo zažurat in organizacijsko speljat koncert tako kot se šika. Kapo dol ŠKMŠ-ju in vam obiskovalcem, ki ste dvorano napolnili v lepem številu. Tako na oko naj bi vas bilo nekje med 350-400, če štejem poleg tudi tiste, ki so večino časa preživeli naslonjeni na šank :).

Pop Design - kitarist

Pop Design

Pop Design & ŠKMŠ staff

Tokrat sem imel funkcijo organizatorja in za fotkanje enostavno ni bilo časa. Le te ki jih vidite na spletu pa je z veseljem posnel fotograf Mitja Jager. Klik do galerije.